Support ook jij Martijn's Red Cross Expedition naar Oeganda?

Martijn Meulblok

Raised

5,370
97% reached of my target amount €5,500

Waarom ga ik naar Oeganda?
Naar mijn mening is het heerlijk wonen in Nederland. We hebben hier zorg, opleiding, werk, veiligheid, democratie en welvaart. Maar hoe zit dat buiten onze grenzen, bijvoorbeeld in Afrika? Echt kennis daarvan heb ik niet en dan kan je makkelijk hangen in (negatieve) clichés. Na een korte zoektocht naar meer maatschappelijke invulling kwam ik terecht bij het Rode Kruis en de expeditie die zij organiseren naar Oeganda. Ik heb besloten daarmee mee te gaan om de onderstaande redenen:

  • Te zien wat er speelt in Oeganda en waarom hulp moet worden geboden.
  • Te horen waarom en hoe het Rode Kruis hier mensen in nood helpt.
  • Te ervaren dat er elders andere uitdagingen in het leven zijn dan dat wij hier kennen.
  • Te onderzoeken of en hoe ik zelf ook meer mijzelf meer maatschappelijk kan inzetten.
  • Maar vooral ook te ervaren wat voor moois Oeganda te bieden heeft. Want vast zijn niet alle clichés waar. Ik ga zeker ook om te genieten van alle mooie mensen en natuur dat Oeganda te bieden heeft!

Wat houdt de expeditie in?
Van 17 september tot 2 oktober 2022 vindt de allereerste Expedition Red Cross plaats in Oeganda. Met circa 20 andere deelnemers ga ik Rode Kruis projecten bezoeken. Maar ook gaan we op een avontuurlijke trektocht door de prachtige natuur van Oost-Oeganda. In zes dagen beklimmen we de top van Mount Elgon. Een tocht van ruim 80 kilometer door de wildernis. Voorwaarden voor deelname aan de expeditie is wel dat ik 3500 euro aan fondesenwerving voor het Rode Kruis op haal.
https://expedition.actievoorrodekruis.nl/wat-is-expedition-red-cross

Wat is het Rode Kruis?
Het Rode Kruis is een wereldwijde hulpverleningsorganisatie waarvan de werking in zeven basisbeginselen is gegoten: menslievendheid, neutraliteit, onpartijdigheid, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Bijvoorbeeld helpen zij in het Asielzoekerscentrum in Ter Apel. Bijvoorbeeld leveren ze noodhulp in Oekraine. Maar het Rode Kruis helpt dus ook in Oeganda.
https://www.rodekruis.nl/

Waarom fondsenwerving voor het Rode Kruis?
Hulp ontvangen van van het Rode Kruis is voor de mensen in Oeganda gratis. Maar het organiseren er van is dat zeker niet. Daarom heeft het Rode Kruis donaties nodig die deze hulp mogelijk maken. 

Wat doet het Rode Kruis met jouw donatie?
Jouw donatie gaat 100% naar het Rode Kruis. Ikzelf betaal mijn eigen reis en doe daarnaast zelf ook een donatie. Het Oegandese Rode Kruis biedt noodhulp en helpt inwoners zich beter voor te bereiden op noodsituaties. Voorbeeld projecten zijn:

Wat zijn mijn tegenprestaties?
Een blog op deze site waarin ik jullie vertel over mijn ervaringen, de voorbereidingen van de expeditie en ook terug koppel hoe deze in Oeganda verloopt.
Woensdag 3 augustus: Rondvaart door de Amsterdamse grachten.
Woensdag 24 augustus: Rondvaart door de Amsterdamse grachten.
Donderdag 1 september: Bootcamp clinic in Soesterberg.
Zaterdag 3 september: Georganiseerde wandeling door de mooie natuur met als afsluiting een heerlijke maaltijd in Houten Zuid.
Zondag 4 september: Tour de Houten Zuid. Een mooie fietstocht door over de Utrechtse Heuvelrug en langs de Lek.

Ter afsluiting
Echt super als ook jij wil bijdragen aan het Rode Kruis. En het Rode Kruis hulp kan blijven bieden in Oeganda. 💪 
En graag licht ik de Red Cross Expedition verder toe in een gesprek. Maar meestal begin ik er zelf over :)

Groet,
Martijn Meulblok