Pre-departure kriebels voor Oeganda

24 augustus 2022 20:54

Over 3,5 week vertrek ik voor het Rode Kruis naar Oeganda. Eindelijk, na ruim 2 jaar uitstel, komt het er nu toch van. IK GA NAAR OEGANDA!!

Afgelopen zondag een pre-departure bijeenkomst gehad met de groep. Ik ga op pad met 16 gemotiveerde andere deelnemers, Simon van Impact Adventures en Denise van het Rode Kruis als reisleider, huisarts Koen en filmer/fotograaf Johannes. Een groot deel van de deelnemers al eerder ontmoet bij eerdere bijeenkomsten/looptrainingen, maar ook een paar nieuwe gezichten. Meteen maar weer een hike gedaan van 12,5 kilometer samen en ondertussen verder kennismaken.

Ook kregen we de lang verwachte informatie over onze reis. De Do's en Dont's als Rode Kruis vertegenwoordiger, maar ook tips over de hike van 80 kilometer die we gaan maken in 6 dagen. Het wordt echt back to basic. Geen wc, geen douche en zeker geen wifi!

De hoogte van de oude vulkaan Mount Elgon is de grootste uitdaging. Op het voorkomen van hoogteziekte kun je niet trainen. Je krijgt er last van of niet. Reden waarom we de laatste 421 meter tot de top van 4.321 meter langzaam zullen lopen.

Voorafgaand aan de hike bezoeken we twee Rode Kruis projecten en gaan we bijvoorbeeld met eigen ogen zien hoe het Oegandese Rode Kruis lokale communities voorbereidt op rampen.

Donaties zijn nog welkom voor het halen van mijn streefbedrag!

Liefs,

Rachel