Ellen & Nienke in actie voor het Rode Kruis

In actie voor het Oegandese Rode Kruis

Raised

7,038
100% reached of total of €7,000

Eind september 2022 trekken wij, Ellen en Nienke, samen met twintig andere vrijwilligers voor het Rode Kruis de Afrikaanse wildernis in. Tijdens een zesdaagse trekking van ruim 80 km door ruig vulkaangebied lopen we naar de top van de Mount Elgon op 4.321 meter hoogte (Wagagai Peak). Zonder luxe, terug naar de basis. We slapen in tentenkampen en komen onderweg langs dorpen waar we de lokale bevolking zullen ontmoeten. Voor deze expeditie halen we 3500 euro per persoon aan sponsorgeld op en dit bedrag gaat volledig naar het Oegandese Rode Kruis. Dit geld is hard nodig! In het gebied dat wij gaan bezoeken hebben bewoners geregeld te maken met overstromingen en modderstromen. Oogsten mislukken en er is een grote kans op de uitbraak van ziektes, zoals cholera en diarree. Ook is er de dreiging van een sprinkhanenplaag én veroorzaakt de Corona-pandemie sterfte en economische onrust, die arme gezinnen ongetwijfeld het hardst zal treffen. Het Rode Kruis helpt op de plekken waar de hulp op dat moment het meest nodig is. Zo zorgen ze voor medische hulpmiddelen en proberen ze inwoners beter voor te bereiden op dit soort rampen. Zo leggen ze waarschuwingssystemen aan, worden scholen rampbestendig gemaakt en trainen ze de lokale bevolking op het gebied van hygiëne. Dit laatste wordt ook gedaan in één van 's werelds grootste vluchtelingenkampen in het noorden van Oeganda. Voorafgaand aan en na de trekking brengen we een bezoek aan een aantal van deze projecten. 

Wij geloven dat we alleen sámen de wereld mooier kunnen maken. Wil je helpen? Hartstikke fijn! Alvast heel erg bedankt voor je donatie!

N.B. De reis- en verblijfkosten betalen we zelf en zijn dus niet een onderdeel van het doelbedrag.  


View all

We hebben ons streefbedrag gehaald!

10-08-2022 | 18:11 Hour
Hoi allemaal, We hebben ons streefbedrag van 7.000 euro gehaald! In de afgelopen (meer dan) twee jaar hebben we veel acties bedacht om ons sponsorgeld binnen te halen. Van onze paashazenactie tot ons zelf-ontwikkelde Expedition Slockdown spel, van tweedehands spulletjes verkopen tot biertjes importeren uit België. Af en toe hebben we ons wel zorgen gemaakt of we het wel zouden halen, maar het is ons gelukt! Bedankt iedereen die mee heeft gedaan met één van onze acties, en natuurlijk ook alle donateurs die zomaar geld gegeven hebben. Wij gaan ons de komende weken verder voorbereiden op onze reis. We hebben al veel kilometers samen in de benen, maar ook de komende weken (en straks tijdens de reis) nog veel wandelkilometers te gaan. We hebben er ontzettend veel zin in! Van het Rode Kruis hebben we gehoord dat er eind juli door hevige regenval in het gebied van de Mount Elgon wederom overstromingen hebben plaatsgevonden. Helaas hebben deze overstromingen enkele levens gekost en bovendien voor vele huishoudens in het gebied gevolgen gehad. Daarbij kun je denken aan het verlies van vee en schade aan boerderijen, scholen en voertuigen. Het gebied rondom de Mount Elgon is ontzettend groot, en we hebben gehoord dat de situatie op de berg altijd veilig is geweest en nog steeds is. Dit doet ons wel beseffen dat het geld dat we opgehaald hebben op een plek terecht komt waar ze het heel hard nodg hebben. Dus nogmaals heel erg bedankt voor al jullie donaties! Liefs Ellen en Nienke