Expedition Red Cross: Let's Go!

01 mei 2022 14:24

Lieve allemaal,

Het duurde iets langer dan verwacht, maar we hebben goed nieuws: Expedition Red Cross gaat door! 

We zijn heel blij dat we eindelijk echt kunnen gaan plannen voor onze expeditie naar Oeganda van 18 t/m 28 september 2022. Sponsorgeld ophalen, looptrainingen hervatten en natuurlijk ook de voorbereidingen voor (en het verheugen op) de reis zelf. Uiteraard moeten we altijd een slag om de arm houden: de afgelopen 2 jaar heeft ons geleerd dat de situatie ook opeens weer om kan slaan. Maar het Rode Kruis vertrouwd erop dat september een goede keuze is, omdat we dan de risicovolle winterperiode voor een eventuele nieuwe "golf" voor zijn. 

Je vraagt je misschien af, waarom nu dan wel? Hieronder even kort wat de belangrijkste redenen zijn geweest.

- Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Oeganda aangepast van oranje naar geel, wat betekent dat reizen mogelijk is met bepaalde voorzorgsmaatregelen.

- Het interne reisadvies van het Rode Kruis is aangepast waarbij Covid-19 altijd standaard wordt meegenomen als risicofactor, maar het geldende reisverbod (op essentiële reizen na) is niet meer van kracht. 

- In Nederland en in Oeganda is het leven nagenoeg weer zoals voorheen: in beide landen gelden er bijna geen maatregelen meer.

- Alhoewel de vaccinatiegraad in Oeganda nog niet heel hoog is, blijft het aantal besmettingen en doden op een heel laag niveau.

Wij zijn ontzettend blij dat we deze mooie en bijzondere reis toch kunnen gaan maken. We hebben erg veel zin om lekker veel te gaan wandelen/trainen en gaan ook eens goed nadenken over nieuwe sponsoracties om de laatste ca. 2000 euro te verzamelen. Jullie horen nog van ons!

Liefs Ellen & Nienke