Team Caboverde

Back to basic in Oeganda voor het Rode Kruis - we gaan !!

Raised

8,965
89% reached of total of €10,000

Op zaterdag 17 september vertrekken we naar Oeganda voor een reis met en voor het Rode Kruis. Een reis die we twee jaar geleden al zouden maken, maar Covid op dat moment de wereld op slot zette. Er volgde een periode waarin vooral ook het Rode Kruis liet zien dat zij overal hulp biedt met de aan haar gedoneerde gelden. In Nederland maar ook in andere landen.

Zo ook in Oeganda waar al voor covid het Rode Kruis actief was, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de lokale bevolking zich beter kan voorbereiden op de gevolgen van rampen zoals overstromingen, modderstromen en bodembewegingen. Natuurrampen waardoor oogsten mislukken en de uitbraak van ziekten, zoals cholera en diarree, op de loer liggen. Hygiëne hier heel belangrijk is, net zoals wij in Nederland merkten door covid.

Wij (Bart en Rachel) hebben in januari 2020 een mooie wandelvakantie gehad in Kaapverdië met een groep. Daar de vulkaan Poco do Fogo (2.829 meter) beklommen en na terugkomst zagen we de oproep van het Rode Kruis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis Oeganda. En dan mee te gaan op een back to basic hike van 6 dagen waarin we 80 kilometer gaan lopen. Rode Kruis projecten bezoeken én de oude vulkaan Mount Elgon (4.321 meter) beklimmen. Met de hike van Kaapverdië in de benen hebben we ons daarvoor opgegeven. Voor deze unieke reis en dan ook nog eens voor een goed doel!

Ons benodigde sponsorgeld van minimaal € 7.000 samen hebben we bijeengekregen door donaties en diverse acties zoals onze super tulpen actie. Dat hadden we in 2020 al bijeen en het Rode Kruis heeft goed op onze sponsorgelden gepast. Reis en verblijf betalen we trouwens zelf. Nu we dan eindelijk echt gaan zouden wij het super tof vinden als we een groter bedrag mee kunnen nemen naar Oeganda. En wel € 10.000! Maar iedere euro meer zouden wij super vinden. Help jij mee?

Dat kan bijvoorbeeld door zelf te doneren, deze site onder de aandacht van anderen te brengen en onze Facebookberichten te delen. Maar je mag ook een actie op touw zetten, zoals bijvoorbeeld een statiegeldflessen actie met je sportteam of schoolklas.

En ben of ken je een ondernemer die een sportshirt heeft met het logo van zijn/haar bedrijf erop en die deze aan ons wil uitlenen of weggeve? En minimaal 100 euro wil doneren op onze pagina voor het Rode Kruis? Dan dragen wij dat shirt in Oeganda en zorgen wij ervoor dat jouw steun aan het Rode Kruis in de social media komt. O ja, je donatie is aftrekbaar van je bedrijfswinst en als particulier onder voorwaarden (drempel) aftrekbaar van je inkomen.

Alvast bedankt voor je donatie!

Bart en Rachel

 

PS we vliegen op zaterdag 17 september om 11.00 uur vanaf Schiphol, onze Rode Kruis reis start in Entebbe, Oeganda op zondag 18 september